Facebook

Stor sportsmand fylder 80 år

20. februar 2020
En af de største personligheder indenfor dansk cricket, Jørgen Jønsson, fylder på søndag den 23. februar 80 år.

Fødselaren har gennem et spændende liv altid været engageret i cricketsporten, hvor han har været aktiv på alle niveauer. Lige fra ungdomsspiller, førsteholdsanfører, træner, leder og gennem en årrække en markant skribent på forbundets hjemmeside.

Jørgen Jønsson var en fair sportsmand og spillede 27 år på Svanholms førstehold - og det var fra lden nyetablerede klubbens første match i 1957. Det blev sidenhen til 430 førsteholdskampe, hvoraf hovedparten var som respekteret anfører for idrætsklubben på Vestegnen. Han var hovedsagelig kaster og tog over 1.000 gærde i den ædle sportsgren. I den fine karriere blev det til hele seks danske mesterskaber.

Senere blev han landstræner for Dansk Cricket Forbund fra 1986-90, medlem af DCF`s bestyrelse i 12 år, ligesom han blev æresmedlem samme sted i 2007. Tre år senere blev han tildelt DIF-ærestegn for lang og tro tjeneste indenfor cricketsporten.

Jørgen Jønsson blev for et par år siden ramt af en uhelbredelig sygdom, men med en fantastisk vilje og livsmod samt massiv opbakning fra hustruen, Lone og hele familien, er han tilbage i fin form. Han ser frem til at møde venner og mange idrætsfolk på fødselsdagen på søndag, der fejres i lokalerne på Svanholm Park fra kl.14.00-17.00.

Nyheder
4.4.19
Junior
DM bronze til juniorerne
Vi har vundet bronze til DM i indendørs cricket for juniorer! I en tæt bronzeka...
Billedserier
Hent Adobe Flash player
1. Division
AB mod Husum 20/5-2018

Akademisk Boldklub slog Husum i en tæt kamp på hjemmebane med cifrene 238-217.
© Akademisk Boldklub, Skovdiget 1, 2880 Bagsværd